Working Holiday -viisumi Australiaan

by rnn.yqe.

Working Holidaylla yhdistetään työskentely ja lomailu. Suomalaisille kyseisiä viisumeita tarjotaan Australiaan sekä Uuteen-Seelantiin ja kyseisissä maissa viisumin hakijan on oltava 18-30-vuotias. Working Holiday Visa myönnetään tietyksi ajanjaksoksi, joka on tavallisesti 3 – 12 kuukautta.

Australiassa voi työskennellä saman työnantajan palveluksessa korkeintaan kuusi kuukautta. Mahdollisia työtehtäviä ja –paikkoja ovat muun muassa ravintolat, kaupat, baarit, maatilat, hedelmäfarmit tai vapaaehtoistyöt. Australiasta löytää halutessaan myös töitä koulutetuille ammattilaisille. Rakennusalan ammattilaiset, hoitotyöntekijät ja IT-alan osaajat ovat haluttuja Australian työmarkkinoilla. Hoitotöitä tekeville viisumivaatimukset ovat kuitenkin tiukemmat.

Working holiday –viisumilla on myös mahdollista toteuttaa yliopisto-opintoja korkeintaan neljän kuukauden ajan.

Working Holiday-viisumin voi saada kaksi kertaa. On myös mahdollista hakea toista viisumia Australiassa ollessa, joten maasta ei tarvitse poistua voidakseen tehdä uuden hakemuksen. Toista Working Holiday -viisumia hakiessa, tulee täyttää seuraavat vaatimukset: hakijan on täytynyt tehdä töitä vähintään kolmen kuukauden ajan ja työn on oltava juuri tietynlaista työtä. Myös sillä on merkitystä, missä päin Australiaa on kuluneen vuoden aikana työskennellyt. Jos kiinnostusta toisen Working Holiday-viisumin hakemiseen löytyy, kannattaa miettiä kyseisiä vaatimuksia jo hakiessa ensimmäistä työpaikkaansa.

Working holiday -ohjelmiin kuuluu osallistumismaksu, mutta kyseisen maksun maksaessaan saa hakija helpoiten itselleen viisumin ja sen lisäksi myös muita palveluja ja vinkkejä, jotka tekevät sopeutumisesta ja työnhausta helpompaa. Voit suunnata töihin myös ilman ohjelmia hakemalla viisumisi suoraan Australian maahanmuuttoasioita käsitteleviltä viranomaisilta.