Satelliittiturnausten kautta mestariksi

by rnn.yqe.

Nyt kyse ei ole tietenkään Neuvostoliiton satelliittivaltioista vaan ruohonjuuritason pokeriturnauksista, joiden kautta Matti ja Maija Meikäläiset voivat edetä paikallispeleistä Las Vegasin miljoonapöytiin. Satelliittiturnaus on samantyylinen formaatti kuin esimerkiksi Idols tai Voice of Finland, joissa amatööreille annetaan tilaisuus todistaa kykynsä ja nousta maailman huipulle.Kyseessä ei ole huijaus tai yliampuva markkinointikikka, vaan aito mahdollisuus kirjoittaa monia tuhkimotarinoita historiankirjoihin.

Otetaanpa vielä askel taakse ja katsotaan tarkemmin, mistä oikeastaan on kyse. Satelliittiturnaukset ovat osa World Series of Poker (WSOP) ja European Poker Tour (EPT) -turnauksia. WSOP-pääturnaus on maailman suurin pokeriturnaus, jonka pöydissä istuvat luonnollisesti myös maailman tunnetuimmat ja parhaat pelaajat. Pääturnaukseen pääsy vaatii tietenkin paljon kahisevaa, sillä sisäänoston hintalapussa saattaa komeilla viisinumeroinen lukema. Samalla voittopottien suuruus kohoaa miljooniin dollareihin. Muun muassa vuoden 2013 WSOP-turnauksen voittaja Ryan Riess vei kotiin muikeat 8,3 miljoonaa dollaria. Vuoden 2014 mestari Martin Jacobson Ruotsista pisti vielä paremmaksi 10 miljoonan dollarin voittoshekillä. Kuten huomaat, kyse ei ole pienistä voittosummista, mikä tarkoittaa, että turnauksien eri pelipöydissä istuu varmasti maailman kovimmat pokerinaamat. Haluaisitko sinäkin olla yksi heistä?

Löytyyko sinulta palkkapäivän jälkeisenä maanantaina 10 000 dollaria WSOP-turnauksen sisäänostoon ja noin 3 000 dollaria majoitukseen ei-niin-edullisessa Las Vegasissa? Jos löytyy niin onneksi olkoon, mutta mikäli kuulut Suomen palkkatilastojen enemmistöön ja haluat palavasti päästä pelaamaan WSOP-turnaukseen, ainoa tapa voittaa pääsylippu tähän tapahtumaan onnistuu satelliittiturnauksissa. Satelliitit ovat samanlaisia tapahtumia kuin esimerkiksi Suomen jalkapallomaajoukkueen MM-karsintaottelut, mutta toisin kuin Huuhkajat, sinä saatat joskus jopa voittaa! Satelliittiturnauksia järjestetään usein jopa päivittäin ja näin ollen voit aloittaa valmistautumisen seuraavan vuoden WSOP-turnaukseen hyvissä ajoin harjoittelemalla pienemmissä online-turnauksissa. Harjoitus todellakin tekee mestarin, varsinkin pokerinpelaamisessa.

EPT

Euroopan oma pokerikiertue EPT organisoi satelliittiturnauksia ympäri Eurooppaa. EPT-kiertueen turnauksia sponsoroi monelle tuttu PokerStars. EPT-kiertueen sisäänostot pyörivät myös tuhansien eurojen joukossa, mutta toisaalta esimerkiksi Barcelonan tai Maltan EPT-kiertueen kilpailuihin pääset kätevästi Ryanairillakin. Joka tapauksessa jopa satelliittiturnauksiin löytyy omat ruohonjuuritason satelliittiturnauksensa, tarkoittaen sitä, että voit edetä aivan alimmalta tasolta aina Las Vegasin WSOP-finaalipöytään. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla erittäin kovatasoinen pelaaja. Lisäksi on muistettava, että satelliittiturnauksia edeltävät karsintaturnaukset käydään netissä, ei livepöydissä. On sanomattakin selvää, että näiden kahden ero on kuin yöllä ja päivällä. Omassa huoneessa pelaaminen kalsareissa ei välttämättä ole yhtä stressaavaa kuin livepöytien kameroiden edessä ja muiden maailmanluokan pelaajien silmien edessä pähkäily.

Chris MoneymakerUsko tai älä, mutta yksi amatööripelaaja päihitti kaikki esteet, eteni oman makuuhuoneensa tietokoneelta aina Las Vegasin vuoden 2003 WSOP-finaalipöytään ja vei lopulta voiton maailman ammattipelaajien nenien edestä! Chris Moneymaker aloitti tiensä mestaruuteen voittamalla verkossa PokerStarsin 39 dollarin sisäänostoturnauksen. Las Vegasin pöydissä hänen taitonsa huomattiin jo ensimmäisillä kierroksilla ja eräät vedonlyöntiammattilaiset ennustivat hänen selviytyvän finaalipöytään asti, mutta harva uskalsi piirtää Chris Moneymakerin tuhkimotarinan loppuun asti. Moneymaker vei lopulta kotiin 2,5 miljoonan dollarin potin. Hänen voittonsa myötä pokerinpelaaminen verkossa kasvatti suosiotaan huimasti. Myöhemmin Chris Moneymaker liittyi myös PokerStars -ammattipelaajien joukkoon. WSOP-voittonsa jälkeen Chris ei ole yltänyt samankaltaiseen pommivoittoon ja vuoden 2015 GPI (Global Poker Index) listalta hän löytyy vasta sijalta 3017. Uransa aikana hän on kuitenkin jo ansainnut melko mukavat 3,5 miljoonaa dollaria. Ei lainkaan huono summa ottaen huomioon hänen alkuperäisen 39 dollarin sijoituksensa.

Chris Moneymaker osoitti meille kaikille, kuinka vain taivas on rajana, jos vain jaksat panostaa oman pelisi kehittämiseen ja uskot omaan tekemiseesi. Ehkä tarvitset ripauksen suuruudenhulluutta, mutta toisaalta kaikki maailman menestyneimmät ihmiset ovat olleet määrätietoisia ja hieman jääräpäisiä. Sinustakin voi tulla yksi PokerStarsin tähtipelaajista WSOP- ja EPT-satelliittiturnausten kautta. Aloita pelaaminen jo, nyt sillä ne ei pelaa, jotka pelkää!