Mitä tehdä vapaa-ajalla

by rnn.yqe.

Ulkomailla työskennellessä vapaa-aikaa tulee monesti vietettyä toisin kuin koto-Suomessa. Sukulaiset ja ystävät voivat olla kaukana, joten yhdessä elokuviin tai kahville piipahtaminen ei tule kysymykseenkään. Myös kotimaan lenkkipolut ja lempiravintola ovat muisto vain. Miten sitten kuluttaa vapaa-aikaa? Uudesta maasta, kulttuurista ja ympäristöstä kannattaa tietenkin ottaa kaikki ilo irti, mutta yhtä lailla tekemistä kannattaa tuoda myös kotiin. Voit jatkaa Suomesta tuttuja harrastuksia tai kenties aloittaa jotain aivan uutta!

Hyödynnä asuinmaasi mahdollisuudet

Kun työskentelet ulkomailla, kannattaa sinun tutustua ympäristöösi. Mukavaa ajanvietettä saat tutustumalla vaikkapa kävellen uuden kotipaikkakuntasi katuihin, puistoihin ja patsaisiin. Jos tarjolla on erilaisia opastettuja kierroksia, ne kannattaa hyödyntää. Kolua museot, galleriat ja ravintolat. Vuokraa auto ja käy katsastamassa luontokohteet. Kenties uusi asuinmaasi mahdollistaa myös harrastukset, joista olet aiemmin haaveillut, kuten riippuliitämisen tai surffaamisen. Jos saat kutsun illalliselle kollegalta, harrastuskaverilta tai naapurilta, mene ihmeessä. Parhaimmillaan saat heistä hyviä ystäviä.

Harrastuksia kotiin

Englannin sateisessa talvessa koti on paras paikka, ja Australian paahtavassa helteessä ei tee mieli pois tuulettimen läheisyydestä. Ihan kuten Suomessakin, myös ulkomailla asuessa kotiin on syytä keksiä mielekästä ajanvietettä. Se voi olla melkein mitä vain! Lukemista, pelejä, ruuanlaittoa, musiikkia. Yksi hyvä vaihtoehto ovat myös käsityöt. Nykyään esimerkiksi virkkaamisen ja neulomisen ilot ovat löytäneet kaikenikäiset naiset ja miehet. Voit tilata materiaalia verkossa ja ottaa puikot ja langat näppärästi työkomennukselle mukaan.