LinkedIn

by rnn.yqe.

LinkedIn on yksi keskeisimmistä työelämää ajatellen luoduista verkkoyhteisöpalveluista ja verkostoitumisvälineistä. Käyttäjät voivat laittaa sinne saataville CV:nsä, harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa. LinkedIn-sivustolla on mahdollista saada myös suosituksia entisiltä pomoilta ja työkavereilta sekä suositella muita. LinkedIn ei kuitenkaan ole työnhakupaikka, mutta se on hyvä väline laajentaa omaa verkostoaan ja sitä kautta saada mahdollisia työtarjouksia sekä löytää hakemiansa työntekijöitä.

LinkedIn eroaa muista sosiaalisista medioista sillä, että palvelu perustettiin työelämän verkostoitumista ajatellen.

Palvelu toimii työnhakijoiden sekä -tekijöiden kohtaamispaikkana. Sivuston käyttäjät saattavat löytää uusia yhteistyökumppaneita tai lähettää viestejä muille palvelun käyttäjille. LinkedIn on todennäköisesti helpoin ja tehokkain tapa kohottaa niin yksittäisen työntekijän kuin yrityksenkin näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

LinkedIn-sivuston rakenne ja toiminnot ovat hyvin pitkälti samanlaisia Facebookin kanssa. Käytännöllisimmistä ominaisuuksina mainittakoon käyttäjän omista kontakteista syntyvä kätevä osoitekirja sekä mahdollisuus integroida palvelu vaikkapa selaimen työkalupalkkiin.

Vuonna 2002 perustetulla ja vuonna 2003 avatulla LinkedIn –sivustolla on jo yli 90 miljoonaa jäsentä maailmanlaajuisesti ja yli miljoonalla yrityksellä on oma profiilinsa palvelussa. Palvelun jäsenmäärä kasvaa keskimäärin miljoonalla aina kahdentoista päivän välein. Sivusto on saatavilla kuudella eri kielellä.