Englantiin matkustaminen

by rnn.yqe.

Iso-Britannia on suomalaisten keskuudessa suosittu matkakohde. Englantiin matkustavat etenkin monet jalkapallofanit – mikäpä voisi olla sen parempaa kuin Liverpoolin kotiottelu Anfield Stadionilla. Tämä sopii loistavasti jalkapalloseuroille, Liverpool mukaan luettuna, sillä fanit ovat tärkeä osa jalkapalloa. Fanit nostattavat tunnelman peleissä kattoon ja tuovat samalla joukkueen toiminnalle tärkeitä lipputuloja. Myös suomalaiset rakastavat jalkapalloa, vaikka oma menestymisemme siinä on eurooppalaisittain melko vaatimatonta muutamaa suomalaista jalkapallotähteä lukuun ottamatta. Liverpool on kansainvälisesti tunnettu joukkue, joten se on saanut paljon faneja suomalaisistakin. Tähän mennessä matkustaminen Isoon-Britanniaan on ollut suomalaisille helppoa. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, mitä tapahtuu uuden Brexitin jälkeisin sopimuksen myötä, joten nyt on juuri sopiva hetki matkustaa nauttimaan pelitunnelmasta.

Suomalaiset Liverpool-fanit

Suomalaiset Liverpool-fanit ovat jalkapallon todellisia ystäviä, ja he ovat valmiita kerta toisensa jälkeen matkaamaan Englantiin suosikkijoukkueensa kotikentälle kannustamaan sitä kohti seuraavaa voittoa. Fanit ovat joukkueille tärkeässä asemassa tukensa ja kannustuksensa muodossa, ja he voivat luoda voittoon siivittävää positiivista energiaa kentälle. Vaikka suomalaiset muodostavat tässä kohtaa vain pienen osan fanijoukosta, Liverpooliin ei tarvitse lähteä tyhjin käsin: esimerkiksi Samdodds tarjoaa hyvän valikoiman Liverpool-faneille sopivia tuotteita, kuten paitoja ja lippalakkeja. Kun valitset jotakin Liverpoolin väreihin viittaava tai sen logolla merkittyä vaatetusta tai asusteita, lähetät selkeän viestin tuestasi sekä joukkueelle että vastajoukkueen faneille. Otteluun otetaan mukaan oikeanlaiset tarvikkeet – pelipaitojen ja muiden oheistuotteiden lisäksi todellisen fanin tunnistaa vakaasta luotosta oman joukkueensa menestykseen.

Onko Englantiin matkustaminen helppoa?

Englantiin matkustaminen on tähän saakka ollut todella helppoa: sinne on voinut matkustaa pelkällä passilla ilman minkäänlaisia viisumivaatimuksia. Brexit on kuitenkin puhuttanut matkustamisen saralla, ja on jopa pelätty, että tulevaisuudessa jalkapallofanit saattaisivat tarvita viisumin Isoon-Britanniaan matkustaessa. Englantiin matkustaessa kannatta nykyisinkin ottaa huomioon, että passin tulee olla voimassa myös kuusi kuukautta matkan jälkeen, minkä lisäksi valuuttaa joudutaan vaihtamaan puntiin. Eurot saattavat kyllä käydä joissain kaupoissa, mutta vaihtorahaksi saadaan puntia. Kielen kannalta Englanti on helppo matkakohde, sillä iso osa suomalaisista taitaa ainakin jonkin verran englantia. Jalkapallofanit lähtevät yleensä yhdessä liikkeelle, ja ottelussa kielikysymyksillä tai valuutalla ei ole mitään väliä – tärkeintä on ainutlaatuinen tunnelma!