Asuminen ja työskentely Englannissa

by rnn.yqe.

Englanti houkuttelee kansainvälistä työvoimaa ympäri maailmaa. Työmahdollisuuksia löytyy niin suurkaupungeista kuin pienistä maalaiskylistä, monelta eri alalta. Englannin kieli ja monikulttuurinen ympäristö tekevät Englannista yhden suosituimmista maista niille, jotka hakevat kansainvälistä työkokemusta. Rikas urheilu-, kulttuuri- ja viihdetarjonta ei päästä tylsistymään myöskään vapaa-ajalla. Urheilu- ja kulttuuritapahtumat ovat iso osa englantilaista kulttuuria, houkutellen faneja eri puolilta maailmaa. Englantiin muuttoa suunnitteleva suomalainen löytää paljon apua ja neuvoa käytännön asioihin muun muassa Suomen Lontoon suurlähetystöstä.

Urheilukulttuuri

Englannissa asuessa ei voi välttyä sen rikkaalta urheilukulttuurilta. Erityisesti Englannin valioliiga kerää suuria joukkoja jalkapallofaneja stadioneille, pubeihin ja olohuoneisiin seuraamaan ja kannustamaan suosikkijoukkueitaan. Pelipaitoja ja muita fanituotteita ei käytetä ainoastaan stadionilla peliä seuratessa, vaan myös normaalina vapaa-ajan vaatteena. Osallistumalla urheilutapahtumiin ja käyttämällä rohkeasti joukkueensa värejä, myös suomalainen maahanmuuttaja pääsee nopeasti sisälle paikalliseen kulttuuriin. Fanituotteita voi tilata netistä, esimerkiksi Sam Dodds – verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman tuotteita.

Paikallinen elämäntapa

Englannissa on rikas kulttuuri, joka näkyy niin kirjallisuudessa, taiteessa, elokuvissa, teatterissa, kuin urheilussa ja televisio-ohjelmissa. Niin aikuisille kuin lapsillekin löytyy tekemistä sekä työn ja koulun ohessa että sen ulkopuolelta. Erilaiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet auttavat murtautumaan sen kuuluisan englantilaisen varautuneisuuden läpi, luomaan hyviä suhteita ja sopeutumaan nopeasti uuteen asuinympäristöön. Pubikulttuuri auttaa tutustumaan nopeasti paikalliseen elämänmenoon ja paikallisiin ihmisiin. Työpäivän jälkeen on tyypillistä kokoontua pubiin tuopilliselle, samalla tarkastaen urheiluvetoja ja vaihtaen kuulumisia tuttavien kanssa.